Templierii s-au întors în gaşcă pe Strada Ficţiunii

Îi mai ţineţi minte pe cei trei cavaleri de pe Strada Ficţiunii, care ne-au făcut să râdem ca nebunii anul trecut? Ei bine, Pişta Massy, Kremvurşt von Schlitz şi Berilă Vlahul se întorc în volumul al doilea al sagăi care probabil o să devină – “Nepovestitele trăiri ale templierilor români – Cartea a doua”, imaginată cu mare talent, inteligenţă ăi umor de către Adrian Voicu.

Daca v-aţi întristat când s-a terminat primul volum, e timpul ca toată lumea să se înveselească, pentru că Adrian Voicu a lansat nu mai departe de Bookfest 2012, cel de-al doilea volum care cuprinde aventurile celor trei templieri săriţi de pe fix. Cu onoarea şi curajul la purtător, cum îi ştiţi, cei trei fac o noua incursiune prin istoria şi mitologia românilor, întalnind-o până şi pe Baba Dochia, cu tot cu oile din dotare!

Paşii îi vor purta însa şi pe meleaguri îndepărtate, unde vor pune mana pe lampa (incluzând şi Duhul) lui Aladin, pe covorul fermecat şi pe… spatele unor cămile care îi vor face să ducă dorul cailor pe care îi deţineau de-o veşnicie “pe persoana fizică”, Dizăl, Logun şi Moghior.

Vechi personaje vor răsări surprinzător (sau nu) în paginile recentului volum semnat Adrian Voicu, pentru că nu ştiu voi, dar eu nu-mi puteam închipui această carte fără “împuţitul” Flatule de Bará, fără fraţii Rectiliniu şi Curbiliniu sau fără Mitocainne şi Grobienne. Evident, lor li se vor adăuga o liotă de nou-veniţi, botezaţi şi ei cu nume unul şi unul: Kur Khan, Sthyu Bei, Ali Ment, Ulan Abator, Mao Tzel Bun, Epilatus din Pont şi mulţi alţii.

O carte documentată serios, din care nu lipsesc nici farmecul poveştii, nici umorul, nici asocierile nebănuite de cuvinte, “Nepovestitele trăiri ale templierilor români – Cartea a doua” o să vă ţină în priză, o să vă amuze, o să va facă chiar să uitaţi să coborâţi din metrou dacă nu staţi bine cu atenţia distributivă. Ce e sigur e că n-o să vă pară rău pentru timpul consumat citind-o.

Autorul, care e un tip tare de treabă, poate fi găsit de către cei care vor să-l ia la un pahar de vorbă atât pe site-ul personal cât şi pe pagina sa de Facebook.

Cristina Mitrea – 4arte, 02.07.2012

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*