O mare de prieteni la Bookfest 2011

28.05.2011

Nu pot să redau în cuvinte omeneşti un moment perfect, or azi am avut un astfel de moment. Cred că evenimente ca cel de azi rămân unice şi inefabile în exprimarea lor. Ele se trăiesc, nu se povestesc.
O să încerc să redau atmosfera şi trăirile ce s-au întâmplat astăzi, la cel mai important eveniment literar din viaţa mea, mai puţin prin cuvinte şi mai mult prin fotografii.

Am început în forţă la ora programată cu o prezentare scurtă, dar în forţă, a reprezentantului Editurii ALL, domnul Viorel Zaicu, Omul cu care am lucrat îndeaproape la aducerea „Templierilor” sub formă de carte.

A urmat scriitorul Marius Ghilezan, bănăţean bun de pus pe rană, care a trecut în revistă atuurile romanului „Nepovestitele trăiri ale templierilor români” şi şi-a manifestat regretul că nu i-au venit domniei sale ideile cu năstruşnicele nume ale personajelor cărţii.

Doamna Lucia Verona a punctat cu distincţia şi umorul caracteristice ce personaje de legendă au întâlnit „Templierii” (Romeo şi Julieta, Dante, ciobanii „Mioriţei”), ce-au vrut ei de fapt şi cât de bine au izbândit de-a lungul acţiunii desfăşurate între paginile romanului.

Să vă mai zic că am dat interviu pentru Jurnalul Cultural al TVR? Nu vă mai zic…
Dar că şi maestrul Bujor Nedelcovici a fost la lansarea-mi? Nici asta…

Doar vă mai spun că mulţumesc din inima mea greu încercată de tumultul emoţiilor lansării tuturor celor care mi-au fost alături acolo (mai ales fiicei mele), pe online, pe telefon, cu gândul sau cu fapta, zicând aci de inimoşii de la Editura ALL, în frunte cu domnul Penescu (cel mai cel), continuând cu Viorel Zaicu, Alexandra Rusu (coordonatoarea „Străzii Ficţiunii”), Ana Androne (şefa marketingului), Mario Demezzo (cel care dă bine la microfon şi nu numai), Ciprian Constantin (şefu’ de la vânzări), Alex Novac (cea mai tare copertă şi cel mai tare afiş de promo!), Anca Salvator, Gabi, Aniela, Elena, Alina, Simona, cealaltă Anca, Mariana, Roxana, Maria, Loredana, Marius, George şi, nu în ultimul rând, tovarăşii mei de târguri, Eugen şi nea Florică. Sper că n-am uitat pe cineva… Doamnelor şi domnilor, mă plec în faţa dumneavoastră!

Urmează dragele şi dragii mei (pe unii nu i-am văzut de la precedenta lansare sau chiar mai dihai) Irina, Maria, Alina, Costi, Gabi, Emi, Alexandra, Lăcră, Mihaela, Cristi, Cip, Marius, Costel, Alexandru, Ana-Maria Dascălu, „Les trois graces” – Anituş, Elena şi Alexandra „Bibliotheque”. Vă pup pe toţi cu drag!

Un loc special în inima mea ocupă „galeria online”, amintind aci de Anda, Renata, Mordechai, Sifilica Blenorel şi micuţa dar energica gaşcă „Faceţi valuri!” alcătuită din Fleurdulys, Andreea, Bogdan, Florin, Krossfire şi, ultimul, dar nu cel de pe urmă, Victor. Scumpilor, să rămâneţi tineri şi frumoşi ca la minunatul eveniment!

Am lăsat la urmă pe cea care mi-a fost alături de la prima filă a „Templierilor”, autoarea pozelor şi filmelor de arhivă, Mădălina Ionescu. Mădă, mă înclin şi-aşa rămân!

Ce să vă mai zic? De-am uitat pe cineva, rogu-vă, nu daţi, am fost atât de fericit încât mă mir că nu mi s-a scurtcircuitat memoria!

Mulţumesc lui Dumnezeu că am prieteni ca voi!

2 Comments

4 Trackbacks / Pingbacks

  1. Neliniştitu' » Post Topic » O groază de prieteni, distracţie şi voie bună la lansarea “Templierilor” de la Bookfest 2011
  2. Adi Voicu, cel mai tare locatar de pe Strada Ficţiunii « Blogul lui Victor
  3. Un an cât o viaţă de om | Adrian Voicu
  4. O mare de prieteni la Bookfest 2011 | Adrian Voicu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*