Cartea-n bucate. Aventuri la marginea farfuriei

Dragi prieteni, a sosit momentul pe care l-am așteptat de ceva vreme: Cartea-n bucate. Aventuri la marginea farfuriei tocmai ce apăru prin grija inimosului Valentin Ajder, șeful Editurii Eikon!

Suntem tare mândri de ea, pentru că e foarte frumușică pe dinafară, iar pe dinăuntru e doldora de rețete degrabă înecătoare de papile și de aventuri cel puțin la fel de calde precum pâinea scoasă din cuptor și numai bune de savurat lenevind lângă un pahar de vin bun de țară ori după ce ați luat masa de Sărbători în mijlocul familiei.

Dacă nu ne credeți, întrebați-l pe prietenul Cosmin Perța, care zice pe coperta a IV-a cam așa:

Cu dexteritatea scriitorului versat, cu finețea observației spectaculosului în interiorul cotidianului pe care doar raportarea la realitate ca spectacol ți-o dă și cu o doză sănătoasă de umor, Adrian Voicu reunește în “Cartea-n bucate. Aventuri la marginea farfuriei” o serie de pastile, secvențe, micro-scenete, schițe de un haz teribil pornind de la episoade domestice pe care le prelucrează literar pentru maxim de efect.

Proză umoristică, minimalistă, proză autobiografică, dar, mai ales, proză de bună calitate care te face să râzi, care stârnește veselie pe dinăuntru, textele lui Adrian Voicu recompun un univers al gingășiei, al naivității, al dragostei în final, pe care ar fi indicat să îl redescoperim și în propriile case, biografii, bucătării cât de curând pentru a trăi cu adevărat.

Așa că nu-mi mai rămâne decât să vă urez ”Poftă mare!” și voie bună la citit, apoi musai să încercați o rețetă-două.

Fragmente aveți aici și o puteți achiziționa de pe site-ul Editurii Eikon.

1 Trackback / Pingback

  1. 2018 – un an excelent! – Adrian Voicu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*