”O întâmplare cu clătite” a apărut sub soare

Cu bucurie fără de margini vă împărtășesc vestea că tocmai ce mi-a ieșit de sub tipar cea mai faină carte de povești pentru copii, O întâmplare cu clătite și alte povești vii pentru copii.


Cartea este măiastru ilustrată de talentata și mult-prea-inspirata Cerasela Dragoș, iar sufletul Editurii pentru Artă și Literatură, neobosita Violeta Borzea, parcă a vrut să-și dea doctoratul în editarea de cărți cu ea, așa de faină e!

Ca să nu ziceți că așa și pe dincolo, ia uitați ce zice draga de Violeta:

”Ceea ce pot spune acum este puțin față de ceea ce oferă această carte: o morală și învățăminte transmise cu umor și fără pretenții de omnisciență, povești moderne, dar adânc cumpănite, un registru atrăgător pentru copii (dar și pentru adulți, dacă mă întrebați pe mine), personaje haioase, dar tot atât de memorabile, și nu în ultimul rând o bucurie ce se transmite în fiecare rând. Ceea ce spune multe nu doar despre carte, ci și despre autorul ei.

Omagierea vieții e un deziderat de care deseori uităm, iar copilăria este o stare de grație pe care o rememorăm adesea conferindu-i, doar în cele din urmă, ceea ce merită să aibă: recunoștință supremă, ca pentru orice e plenar și irepetabil în viețile noastre.”

Iar Cerasela nu face decât să întărească cele zise mai sus:

”Ce face aceasta carte specială este faptul că autorul, dincolo de umor și ușurința cu care scrie, ne amintește de valori cu profunzime.

Vrăbiuța, pisica melomană, șoricica, mierla etc. mi-au amintit că important este ce faci, că frumusețea vine din interior, că nu contează prejudecățile și părerile celorlalți, că prietenii sunt alături atunci când ai cel mai mult nevoie, că prin faptele lor pot să readucă încrederea în tine și că nu trebuie să fim atrași de frumusețea exterioară ci de suflet și fapte.

Mulțumesc Adrian Voicu pentru că mi-ai reamintit ce este important în viață!”

Săru’ mâna maxim, doamnelor, să vă ție Dumnezeu obiceiurile și să mai comiteți astfel de frumuseți!

1 Trackback / Pingback

  1. Un an plin – Adrian Voicu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*