Şi s-a mai dus unul…

Prima veste majoră pe anul cu cea mai ţapănă iarnă din viaţa mea a sosit din partea minunatei editurii ALL cum că-mi va apărea Cartea a II-a a Nepovestitelor Trăiri ale Templierilor Români.

A doua veste, sosită la scurt timp, a venit din partea Comisiei de Validare a USR cum că mi-a fost acceptată candidatura pentru Uniune.

Apoi a venit Întâi de Mai. Şi în timp ce lumea băga mici şi grătare pe te-miri-unde, Codruţa Marinescu mi-a oferit şansa să mă desfăşor pe TVR 1 într-un interviu pe cât de inedit, pe atât de frumos.

Fix peste 30 de zile, la Bookfest adică, susţinuţi de maestrul Ştefan Mitroi, Viorel Zaicu, Mario Demezzo şi restul inimoşilor de la ALLTemplierii II făceau cunoştinţă cu prietenii şi fanii, motiv pentru care am oferit un interviu pentru Jurnalul Cultural (Jurnal intrat în istorie la această oră, dar sper că va renaşte din cenuşă) şi încă unul pentru Elefant.ro.

Cu vreo săptămână după debutul lui Cireşar, Laurenţiu Sever Lup îmi făcea onoarea să vorbească despre Templierii II în emisiunea sa “Inimă de Carte”. O zi mai târziu, sub atenta supraveghere a doamnei Lucia Verona, Templierii II se lansau la CCO.

Către sfârşitul lui Cireşar aveam să aflu că Berilă & Co. sunt în topul vânzărilor editurii ALL. Apoi Nepovestitele trăiri ale templierilor români – Cartea a II-a a devenit Cartea Lunii Iunie pe GoFM.

Au urmat apoi alte interviuri şi amintesc aci doar pe cel al lui Rux de la Copilărim,  al Valeriei PopescuRevista Luceafărul ori cel dat lui George Cornilă pentru ImpactNews.

De-a lungul anului au scris despre Templierii mei Cristina Mitrea pe 4arte, Valeria Popescu în Revista Luceafărul, Liliana, Suntgulie, Bogdan, Crinutza, Cristi, Ca idee, Joey, Antikrogias, Val Ceau, Virginia Costeschi pe Bookmag.
Pretenarul Ion Dascălu îmi oferă şi acum promo pe blogul său la ambele cărţi.

Tot în anul ce se pregăteşte să plece definitiv mi s-a oferit ocazia să public “Dilema Caragiale” în Revista Luceafărul (prin amabilitatea maestrului Horia Gârbea), un capitol de cărticică în Revista Argeşul (săru’ mâna, Simona!) şi un capitol dintr-o altă viitoare cărticică în Revista de Suspans (mulţumiri faine, Mircea Pricăjan!).

Cu ajutorul neţărmurit al pretenarului de mare calibru Alex Tuhuţ am realizat câteva spoturi audio pentru Templierii II, care au fost difuzate pe Radio Guerrilla şi pe GoFM.
Radio Guerrilla, l-a dat vreo două săptămâni, iar Laurenţiu Sever Lup le-a lăsat pe primul, al doilea şi al treilea să circule luni de zile pe GoFM.

Într-o seară faină de vară m-am distrat cu pretenara Anamaria Ionescu şi ascultătorii emisiunii sale, Chef de vorbă de la Antena Satelor, vorbind cu drag despre poveştile copilăriei.

Templierii au devenit atât de faimoşi încât nici Amazon.com-ul, nici Amazon.co.uk-ul şi nici suedezul Bokus nu au putut să-i ocolească.

Crăciunul a venit mai devreme pentru mine, mai precis pe 15 decembrie, când în şedinta Consiliului Uniunii Scriitorilor din România a fost ratificată lista noilor membri USR. Da, eram şi eu pe listă, he-he!

Când să zic că s-a terminat anul numai ce primesc vestea cum că am fost singurul scriitor român care are a primit premiul “Inimă de Carte”, graţie inimosului Laurenţiu Sever Lup.

A fost un an interesant, ca să nu zic greu ori ciudat, cu gâlme mai mari sau mai mititele şi cu o Apocalispă ratată. Dar, slavă lui Dumnezeu că vine 2013 cu toate alea bune, inclusiv noi cărţi semnate de subsemnatul, he-he!

Lumea fără prieteni e pustie, iar cărţile fără cititori mor tinere. Fără ei nu aş fi putut să fac un bilanţ literar şi, evident, n-ar fi apărut nici acest articol.

Tuturor celor care mi-au fost alături, prietenilor, fanilor, şi, în general, tuturor celor care au crezut şi cred în scriitura, din real ori virtual, le mulţumesc din adâncurile sufletului! Datorită lor merg înainte şi scriiturile mele devin din ce în ce mai cunoscute şi, sper, mai bune.

Prin urmare, fete şi băieţi, prieteni dragi, vă doresc numai bine, să vă pricopsiţi de fericiri multe şi nebănuite şi să ne recitim au revedem sănătoşi, că fără sănătate, se duce boalii tot cheful!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*