Redescoperind contemporanii

Pe Adrian Voicu îmi place să-l numesc Boccaccio al Romaniei, şi vă garantez că citindu-i cărţile veţi găsi argumentele necesare pentru care l-am supranumit aşa.
Adrian Voicu a scris două cărţi cu un umor rar întâlnit în România zilei de azi. E tânăr şi se vede că face ce face cu pasiune, dar mai ales că ştie ce face. Scriitura este una de maestru, iar cuvintele se aştern atât de natural încât ai impresia că îl însoţeşti pe autor în călătoriile sale.
Prima carte se numeşte “Între două decolări”. Ceea ce eu am crezut că va fi doar o altă carte cu scop turistic s-a dovedit a fi, de fapt, o carte a amintirilor. Autorul povesteşte despre călătoriile lui în diverse locuri din afara ţării. Uneori aduce în discutie locuri exotice, la care unii dintre noi nici nu ne putem gândi.

Dar scopul cărţii nu e acela de-a ne prezenta locul vizitat, ci acela de-a ne povesti aventuri care mai de care mai comice. Va garantez că veţi râde cum nu aţi mai făcut-o de la Caragiale.
Cea de-a doua carte, la fel de comică şi de bine înfiptă în real se numeşte: „Joi seara, în parcare”. Este prima carte despre întâlnirea membrilor unui forum auto românesc. Evident, coperta v-ar putea păcăli şi aţi putea avea senzaţia că vă aflaţi în faţa unei cărţi menită să facă reclamă unei firme auto. Dar, din nou, nu v-aţi putea înşela mai tare.

Lectură plină de veselie!

Oana STOICA MUJEA – Club “Feminis”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*