O lansare pupăcioasă

Dragi prieteni, cu mare bucurie și nedisimulată veselie, de Ziua Copilului și cu ajutorul minunatei edituri timișorene Brumar, măiastru condusă de Loredana Tîrzioru, am lansat Astă seară râdem în familie.

A fost puzderie de prieteni, care anunțați, care surpriză, care cu copii, care cu copiii altora, ce mai! A fost tare fain să văd lumea bună și nebună!

Gongul a fost bătut de Loredana, care a subliniat că volumul de față reprezintă o premieră în arealul literar românesc, nu atât prin umorul care explodează din paginile sale, cât prin faptul că, și aici citez, ”mă, Adiță, mai toată lumea a trăit ce-ai scris tu, dar nimeni nu le-a pus așa de fain într-o carte”.

A mai zis că neapărat trebuie să mă urmăriți atât online, cât și prin cărțile trecute – referindu-se aici și la prea-vesela Giurumele, micele și alte aventuri, care a apărut la Târgul de Carte Gaudeamus București 2018 – dar și prin aparițiile viitoare.

Subsemnatul care mă reprezint, care din cauza stilului românesc de a nu avea aer condiționat în baritai târgul de carte, am transpirat ca un cal huțul aflat în mod „tracțiune la deal”, mi-am exprimat nu fără evidente emoții bucuria de a vă vedea alături și am dat citire unor haioase capitole din vedeta lansării, ”Astă seară râdem în familie” – ”Urâtul”, ”Lichid de parbriz” și ”La iarbă”.

A urmat surpriza lansării pentru auditoriu, a anului, pentru mine, surpriză reprezentată de Doamna Profesoară Daniela Ivan, cea care mi-a pus franceza pe limbă în Școala Generală Nr. 1 din Nehoiu în urmă cu, hăt!, decenii. Am reușit să disimulez bine, zic eu, lacrimile și fâstâceala în urma discursului elogios al Doamnei Profesoare.

Autografele s-au împletit cu pozele individuale, pe familii ori de grup , iar îmbrățișările cu pupăturile în aceleași moduri.

Aș zice că a fost una dintre cele mai pupăcioase lansări, atmosfera familială și familiară dând pe dincolo de gardurile invizibile ale lansării.

Felicitări Loredanei pentru sonorizare – a fost exact cât să ne auzim peste zumzetul agasant și specific târgului în zi de maxime lansări.

Închei relatarea în stilul cărții, cu o altă povestire.

Ajungem acasă și din vorbă-n gând și email în SMS, exclam către jumătatea mea mai bună:

– Aoliooo, iubirea mea, cu Bookfest-ul și lansările astea, am uitat să fac de declarația de impozit!

M-așez pe canapea și oftez, așa.

Nevastă-mea nu răspunse, dar a apărut lângă mine Acceleratorul de Particule.

– Lasă, tati, spuse el cu o fețică serioasă, mângâindu-mă pe cap, că o să fie impozite și la anu’!

Vă mulțumesc mult, dragii mei, mi-ați umplut inima de bucurie și sufletul de fericire.

Deie Domnul ca voi și ai voștri să rămâneți veseli și frumoși și să ne vedem cu bine la următoarea!

Update: Filmul lansării aici.

1 Trackback / Pingback

  1. Cu bine, 2019! – Adrian Voicu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*