Lansarea unui fakir la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Astă seară, începând cu ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, am avut marea plăcere să fim prezenţi la un alt eveniment marca Baroque Books & Arts: lansarea unui roman fenomen, zic statisticile (sute de mii de exemplare vândute la câteva săptămâni de la apariţie, traduceri în 35 de limbi ale planetei etc.) pe numele său năstruşnic Extraordinarul voiaj al unui fakir care a rămas blocat într-un dulap IKEA, scris de nu mai puţin năstruşnicul Romain Puértolas.

Ne-am salutat şi îmbrăţişat cu mai inimoasele noastre prietene, sufletul şi inima Baroque Books & Arts, Dana Moroiu şi Andreea Radu, apoi am purces la a lua loc şi a-i asculta pe cei trei vorbitori, Virginia Costeschi – preşedinte BookMag, Alexandra Rusu – Managing Partner la Booktopia şi Marius Constantinescu, căruia îi regret emisiunile de la TVR Cultural.

“A fost o reală plăcere s-o traduc”, a spus Virginia Costeschi, adăugând că s-a distrat de minune urmărindu-l pe fakir.

“Este fascinant modul cum Romain Puértolas a început să scrie cartea: pe cămaşă, în cala unui avion”, a încheiat Alexandra Rusu, dându-i cuvântul lui Marius Constantinescu, neuitând să menţioneze faptul că Marius aduce foarte bine cu autorul dezbătut.

“Ajatashatru Lavash Patel, protagonistul romanului de faţă, mă duce cu gândul la alt Patel celebru, Piscine Patel, cel din nu mai puţin celebrul Life of Pi”, a punctat Marius Constantinescu.

Ni se adus la cunoştinţă că romanul a fost instant tradus în 35 de ţări şi, lucrul cel mai important, graţie fetelor de la Baroque Books, România a fost prima ţară străină în care a fost tradusă cartea.

Bogdan Baciu, PR/Marketing Coordinator la Humanitas, ne-a citit un fragment din carte, iar Dana Moroiu l-a prezentat pe excelentul grafician Thomas Kessler, care a fost răspunzător de a concentra toată acţiunea romanului în două coperţi.

Minunata lansare s-a încheiat în stil Baroque Books, cu vin fiert şi biscuiţi cu scorţişoară servite chiar de doamna Dana Moroiu.

A fost cald, haios, prietenos şi abia aşteptăm o dată viitoare ca să venim fără maşină.

În neinspiraţia noastră nu am avut aparat foto, iar de pe telefoane nu se vede mare lucru, am luat poze de aici.

1 Trackback / Pingback

  1. Neliniştitu' » Post Topic » Extraordinarul voiaj al unui fakir care a rămas blocat într-un dulap IKEA a trecut şi pe la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*