M-am născut în Nehoiu, singurul și cel mai fain orășel de munte din județul Buzău.
Pasiunea pentru scris am dobândit-o de cum am terminat cu bastonașele și „Ana are mere“.
Cam prin ’88-’89, pe când mă instruiam în Școala Militară de Artilerie Antiaeriană și Rachete de la Brașov, mi-au apărut câteva texte micuțe în Viața Studențească, spre maxima satisfacție personală.
Din anul 1996 sunt inginer de aviaţie, după o scurtă incursiune în cercetare la Institutul de Cercetări pentru Electronică – Bucureşti şi în desktop publishing la o editură demult îngropată.
Cărțile mi-au ieșit în lume după cum urmează:
2007 Septembrie – Joi seara, în parcare – proză scurtă – Editura Anca;
2007 Noiembrie – Între două decolări – proză scurtă – Editura Anca;
2010 Octombrie – Antologia Festivalului de Literatură Lili – proză scurtă – Editura Tritonic;
2011 Aprilie – Nepovestitele trăiri ale templierilor români – roman – Editura ALLFA – primul autor român publicat în colecţia Strada Ficţiunii;
2012 Mai – Nepovestitele trăiri ale templierilor români, Cartea a II-a – roman – Editura ALLFA;
2014 Mai – Una pe inimă, una pe dos – versuri – Editura Tracus Arte;
2014 Octombrie – Împlinirea – proză scurtă – ebook – Editura Humanitas;
2015 Aprilie – A fi sau a nu Wi-Fi – proză scurtă, foarte scurtă și ultrascurtă – Editura Tracus Arte;
2015 Octombrie – Pe vremea când lumea începea să-și taie porcul de pe listă – proză scurtă – Editura Tracus Arte;
2016 Mai – Otrava noastră cea de toate zilele – proză scurtă – Editura Tracus Arte;
2016 Noiembrie – Provinciale – proză scurtă – Editura Tracus Arte;
2017 Decembrie – 1312 Sirene – Proză românească din deceniul doi – antologie de proză scurtă coordonată de Horia Gârbea – Editura Neuma;
2018 Aprilie – Cartea-n bucate. Aventuri la marginea farfuriei – proză scurtă – Editura Eikon;
2018 Mai – Next Up 1. Proza. Antologiile orașului București – antologie de proză contemporană coordonată de Aurel Maria Baros – Editura Exigent;
2018 Octombrie – Aproape ghicitori sau neștiutele întâmplări de lângă noi – proză scurtă – Editura Sonia;
2018 Noiembrie – Giurumele, micele și alte aventuri – proză scurtă – Editura Brumar;
2018 Decembrie – 1918 – Ce-ar fi fost dacă? Istorii contrafactuale – antologie de proză coordonată de Horia Gârbea – Editura Neuma;
2019 Mai – Astă seară râdem în familie – proză scurtă – Editura Brumar;
2020 Iulie – O istorie cu muște și alte povești vii pentru copii – proză scurtă – Editura Junimea;
2021 Iulie – Despre ce vorbesc porumbeii când stau pe sârmă și se uită la oameni – proză scurtă – Editura Junimea;
2022 Aprilie – Înșir-te stihuite – versuri – Print One Book;
2022 Mai – Cum am ieșit nedivorțat din carantină – proză scurtă – Editura Junimea;
2023 Martie – Histoires de l’aéroport et des alentours – proză scurtă (în limba franceză) – Editura Stylit, Finlanda;
2023 Martie – Marea degringoladă amoroasă. Povești despre eternul neastâmpăr al iubirii – antologie de proză coordonată de Violeta Borzea – Editura pentru Artă și Literatură;
2023 Martie – Next Up 4. Antologiile orașului București – antologie de proză a Filialei București-Proză a Uniunii Scriitorilor din România – Editura Exigent;
2023 August – O întâmplare cu clătite și alte povești vii pentru copii – proză scurtă – Editura pentru Artă și Literatură;
2023 August – Oare ce zic melcii când zboară – proză scurtă – Editura Lebăda Neagră;
2023 Septembrie – Amorul bățului de chibrit și alte povești vii pentru copii – proză scurtă – Editura pentru Artă și Literatură;
2024 Martie – Stories from the airport and beyond – proză scurtă (în limba engleză) – Amazon Publishing;
2024 Martie – Le paradoxe du bouton d’ouverture de la porte – proză scurtă (în limba franceză) – Editura Stylit, Finlanda;
2024 Mai – Povestiri din aeroport și de pe lângă – proză scurtă – Editura Lebăda Neagră.
În aprilie 2014 am debutat la Institutul Cultural Român cu piesa de teatru „Familia, această celulă de bază a societăţii cu rate la bancă, serviciu stresant, amor nebun şi proteza bunicii“, piesă care a obținut record de audiență în cadrul Clubului Dramaturgilor.
Sunt membru al Clubului de Proză „La formarea ideilor“, cenaclu literar iniţiat de regretatul Constantin Stan și continuat cu dăruire de domnul Aurel Maria Baros, actualul președintele al Filialei USR București Proză.
În 2009 am obținut „Premiul Special pentru Proză la Festivalul de Literatură Lili“ al Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti, iar în 2011 Clubul de Proză „La formarea ideilor“ al Uniunii Scriitorilor din România mi-a acordat „Premiul pentru cel mai bun tânăr scriitor al anului 2011“.
Începând cu 2007 am publicat în revistele Luceafărul, Argeş, Apostrof, Scriptor, Neuma, Actualitatea Literară, Arena Literară, Revista de Suspans, Tiuk!, Filme Cărți, Din dragoste pentru artă, Melidonium, Destine Literare (Revista Asociaţiei Canadiene a Scriitorilor Români), Cenuşă de Trandafir și Apollon.
Din decembrie 2012 sunt membru al Uniunii Scriitorilor din România.
Pot fi găsit pe Babelio, Goodreads, Wikipedia, Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, blog, LinkedIn, TikTok, Pinterest ori amazon.com și .fr.
Sau aveți toate link-urile la un loc pe Linktree.
Mi se intampla rar sa dau click pe linkuri avand topicuri diferite decat cele pe care le caut, dar acum am facut-o si imi pare bine :). Abia am inceput sa te citesc, dar primele litere imi plac la nebunie :).
Toate cele bune!
Liliana
Mulţumesc frumos de vizită şi sper să te simţi bine printre rândurile mele. 🙂
Numai bine să ai! 🙂
Draga Adrian,
Imi permit sa-ti zic de la inceput pe nume deoarece, destinele noastre literare, sunt legate de mana unei cunostinte comune: George, “poet, publicist si editor roman, inca in viata”, dupa ce, in martie a.c. a vrut putin sa moara, dar Dumnezeu, Dragutul, a avut grija de el, facand o minune, salvandu-l, revenind printre noi mai viguros si mai bun, cu toate ca are o inima carpita. Sa-i dea Domnul sanatate!
Eu sunt, actualmente, Urzicenar, originar din Balaciu (Piscul Crasani)-Ialomita, si, cum spune George, am venit aici si nu am mai plecat si nu voi mai pleca niciodata. Sunt poet, am publicat la Editura ANCA, 6(sase) carti (5 de versuri si un roman autobiografic). Te-am descoperit la debutul meu, cand, George a amintit de cartile tale, lansate aici, retinandu-ti numele si intrand pe blogul tau, te-am cunoscut ca pe un confrate de condei care promite, voind cu adevarat sa ajungi “Boccaccio al Romaniei” Salut si mult succes!
Urziceni, 09.12.10
Marian Nicolescu.
Mulţumesc frumos pentru vizită şi pentru mesajul emoţionant.
Să fiţi sănătos şi să ne revedem cu bine!
Servus, Adrian, am ajuns pe blogul tău graţie Teodorei cu cofeturi, şi mă bucur c-am ajuns pentru că-mi place cum scrii. Spor în continuare şi un an nou cât mai bun!
Săru’ mâna şi bine ai ajuns! Sper să nu plictisesc prea tare, he-he! 🙂
Numai bine şi multă sănătate! 🙂
Sal’tare Domnu Voicu.
Dupa cum vedeti ma misc fff repede (cu max 4 luni intarziere fata ultimul post), dar bucuria descoperirii e de neinchipuit.
De cand nu v-am vazut remarc urmatoarele schimbari fizice majore: talia semnificativ majorata (in toate cele 3 axe) si podoaba capilara ceva mai saraca. In schimb ochii si zambetul au ramas la fel.
Ma bucura ocupatia dvs (de baza?) creatia literara; am citit cu bucurie si nostalgie postarile despre plaiurile natale.
Daca v-am starnit ceva curiozitati privindu-mi identitatea, pt acu’ va zic doar “un mic banc ajutator” : Scoala generala nr. 1 (da cu 3 – 4 ani mai inainte)….
Cu bine.
Să trăiţi, domnu’ Mircea!
Am stat, am cugetat, v-am dat dreptate (inclusiv la dezvoltarea mea tridimensională, he-he!) şi, cu riscul de a vă dezamăgi, recunosc că nu mi-aţi aprins lumina nici măcar cu micul indiciu. Un email ar fi revelator, zic.
Mă bucur că v-au plăcut postările despre minunata noastră zonă, sper să vă placă, dacă o da Sfântul, şi cartea de le conţine, dar şi ultimul meu roman, ce stă să apară la sfârşit de lună.
Dar mai sper să-mi aduceţi şi nişte lămuriri suplimentare, că mi-ar părea rău să rămânem aşa de agăţaţi în mister, mai ales că am numai pretenari adevăraţi în zona aceea.
Numai bine să fie şi la dumneavoastră!
Recitind ce am scris realizez ca am fost grosolan in exprimare; imi cer scuze.
Sa va scriu pe mail-ul personal n-ar fi problema, dar nu-l stiu…..
Ca sa alungam si mai mult misterul va pot zice urmatoarele: eram clasa VIII-a cand erati a V-a (eventual a VI-a) la clasa prof. Lupea (Dumnezeu sa-l odihneasca), dupa ce in clasele V – VII diriginte ne-a fost D-na Denes. Eram total dezinteresat de scoala (spre diferenta de dvs; va priveam cu invidie la fiecare serbare cand luati coronita la mare concurenta cu Adi Popa), dar, ca si compensatie, nici alte lucruri (extrascolare) nu ma interesau (nici macar sportul nu ma pasiona si ar fi fost greu fiind unul din cei doi copii obezi din clasa noastra).
In concluzie, v-as zice cine sunt, dar in particular…..
S-a marcat! 🙂
Felicitari pentru cartile publicate! Mult succes si inspiratie in continuare.
Mulţumesc frumos şi numai bine vă doresc!
Mno in sfarsit dau si eu de un glob care prevad ca are mare potential sa-mi starneasca interesul. Acritu-mi-sa ( las ca stiu ca nu se scrie asa ok ? ) de bloguri cu retete culinare, moda, poze cu frunze in toate anotimpurile anului si scurte proze despre intrebari existentiale cum ca “de ce eu sufar si el nu ? “. Jizas Christ have mercy. Ia sa moi eu deshtele pe limba si sa cotrobai p’acii sa vedem ce minunatii oi gasi.
Mă bucurez c-am reuşit să te prind la interesul care este. 🙂
Ăsta e site-ul de autor, globul e aici.
Bine-ai venit! 🙂
Mulţămesc de gazduire. 🙂
Cu mare plăcere, oricând doreşti şi-ţi permite vremea! 🙂
Mulţumesc de găsire! 🙂
nashule, si pe aici ajunsesi bre!
ma bucur sa te revad, macar printre litere. poate om face ceva in viitorul trist si negru.
nuami bine iti doresc
Gepe
Să trăieşti, Gepe, şi numai bine să-ţi fie!
Salutare “Nașule” și felicitări pentru întreaga carieră literară! Te urmăresc, din când în când, în tăcere!… Respect și toate bune ție și familiei oriunde te-ai afla! Cu prietenie veșnică, George Niță/Gică, Urziceni, Ialomița, România
Mulțam fain, dragule!
Numai bine ție și alor tăi!